Lezing: “August de Laat” door Ko de Laat

Datum: dinsdag 13 april 2021
20:00 - 22:30

Locatie
Kempenmuseum De Acht Zaligheden


Wie heeft er geen nostalgische gevoelens bij de ouderwetse zanger/humorist die vroeger op bruiloften en partijen hun kunnen vertoonden. We kenden geen dj’s, punk/pop/of dweilorkesten. Als ze er geweest zouden zijn konden we dat niet betalen. Vele families hadden in hun agenda ergens wel een adresje  van een zanger/humorist opgeslagen. Ko de Laat zal ons kennis laten maken met zijn oudoom, de vooroorlogse zanger/humorist August de Laat (1882-1966). Hij behoorde in de jaren 10’20’30’ van de vorige eeuw tot de bekendste zangers in zijn genre. Hij was de zanger van evergreens als “Breng eens een zonnetje onder de mensen” of “Ik heb een huis met een tuintje gehuurd” maar ook  “Heidewitska vooruit geef gas” kennen we allemaal nog. U krijgt veel hoogte- en dieptepunten uit de ruim vijftigjarige loopbaan van August de Laat. Een verhaal vol hilarische anekdotes en verbazingwekkende tijdsbeelden. Deze aandacht aan August de Laat is teven een ode aan al die zangers/humoristen die ons vermaakten op bruiloften en partijen.

Ko de Laat (1969) is schrijver, dichter, journalist, theatermaker en radiomaker. Als dichter of verteller is hij geregeld te horen op NOP radio 5 bij Andermans Veren (Avrotros) en Ron wacht op de Nacht (omroep Max). Hij schreef ook liedteksten voor o.a. Pia Douwes en Ronnie Tober.

Niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen 5 euro pp, maar krijgen daarvoor ook koffie en thee in de pauze. Inlichtingen bij Frans Teunis tel 515188