Lezing: “Bergeijk in de 2e Wereldoorlog 1939-1945” door Johan Biemans

Datum: dinsdag 19 september 2017
20:00 - 22:30

Locatie
Kempenmuseum De Acht Zaligheden


De Tweede Wereldoorlog begon in het Kempische dorp Bergeijk met een klap tegen de kop van de nieuwsgierige zevenjarige jongeman Johan Biemans. De dreun van die dag en de gebeurtenissen die daarop volgden kregen bijna vijftig jaar later een vervolg.

Vanaf 1989 ging hij vrijwel wekelijks met zijn bandrecorder op oorlogspad om de verhalen vast te leggen van de mensen die tijdens WOII in Bergeijk en in de Kempen woonden of werkten. Deze interviews vormen de basis van het boek “Bergeijk in oorlogstijd 1939-1945” door Johan Biemans geschreven en in 2015 uitgegeven. Met Bergeijk als thuisbasis vormen de herinneringen van talrijke oor- en oorlogsgetuigen een beeld van de Tweede Wereldoorlog over een groot deel van de wereld.  Momenteel werkt Johan aan het boek de Luchtoorlog in de Brabantse Kempen, waarin de geschiedenis van ruim 50 crashes voor de geschiedenis wordt vastgelegd.

Johan Biemans is een gekend auteur en causeur en bekend van zijn verhalen voor Omroep Brabant. Een lezing van hem is altijd een belevenis.

Niet-leden zijn ook van harte welkom tegen een bijdrage van 5 euro (incluis koffie).

Voor inlichtingen: Frans Teunis telefoon 0497-515188 of f.teunis@chello.nl

—De datum is 19 september en niet zoals al eerder gepubliceerd op 12 september, in verband met de afscheidsreceptie van de Burgemeester van Eersel Anja Thijs—

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • email
  • PDF
  • Print