Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen, 20ste Jaargang-nummer 2

Titel Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen, 20ste Jaargang-nummer 2
Omslag Cover of Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen, 20ste Jaargang-nummer 2 book
Content

Uitgegeven als nummer 78 van het Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen; Beneluxperiodiek voor voedingsgeschiedenis, streekgastronomie en toerisme

Redactioneel:

Waarom herabonneren?

Een goede twee maand gelden verscheen het eerste nummer van de 20ste. jaargang van ons tijdschrift. Bij die gelegenheid verzonden we ook de vraag tot hernieuwing van het lidmaatschap. De Raad van Bestuur was van oordeel dat die werkwijze bij de meeste leden als logisch overkomt. Nochtans is dit niet geheel waar want het is niet het abonnement dat primeert, maar wel het lidmaatschap van een vereniging waarvan het uitgeven van een tijdschrift maar één van de vele aspecten is.
Inderdaad, de ASG is in de eerste plaats de werking in en rond ons Studie en Documentatiecentrum samen met deze van onze 9 werkgroepen (onderzoekingscommissie met projectgroepen, taalcommissie, activiteiten en promotie, beoordelingscommissie, internet, vorming en survey, traditioneel bakken en koken, redactiecommissie en de groep rondom het studiecentrum). Goed wij krijgen een ruime bijlage van het ministerie van cultuur, maar deze gaat bijna volledig op aan de betalingen van onze tewerkgestelden. Zo konden we in de loop van dit jaar het studiecentrum volledig operationeel maken (Anita Vervoort is nu rechtstreeks bereikbaar op 03-658.82.89 en via e-mail op asg.studiecentrum@skynet.be), dank zij ook heel wat inspanningen zowel op vlak van de aankopen als van het praktische werk. Dat hield ook de aanleg in van een 30-meter ondergrondse lijnverbinding over gemeente grond, met dank aan de gemeente Schilde. Vergeet ook niet dat de ASG actief blijft in tal van (semi) overheidsorganisaties betreffende volkscultuur en streekgastronomie en geregeld de boer op gaat om met een eigen standje promotie te voeren.
Kortom Uw €25 euro worden goed besteed en er zijn heel wat verenigingen die meer vragen voor een minder duidelijke werking.

Inhoud:

  • Redactioneel.
  • De ASG-taalcommissie bericht ….. HET KEUKENGEREI.
  • Een begrafenismaaltijd te Diest in 1668 door Prof. Dr. Christian de Backer.
  • De ASG op Molen- en haringbezoek te Sint-Amands door André Delaert.
  • Een studiebezoek naar het Soete Waasland door André Delaert.
  • Tentoonstelling “Lekker Dier” in “De Drie”Rozen” te Schilde.
  • Erf en Heem v.z.w.: Dertig jaar lang het dynamisch en heemkundig hart van Sint-Katelijne-Waver.
  • Grootmoeders gastronomie door Armand Mesotten.
  • Komende ASG -Activiteiten in 2003.
  • Hutsepot.
  • Boekenplank
Reeksnaam Academie voor de streekgebonden gastronomie
Auteur Red. Paul Hendriks
Uitgever Academie voor de streekgebonden gastronomie
Jaar 2003
ISBN D/200/40.313/4
Aantal pagina's 108
Rubriek Cultuurgeschiedenis, Economische en sociale geschiedenis, en Heemkunde algemeen
Regio België Overig en De Kempen (B)
Locatie 03-6