Archief portal(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     «Vorige 1 2 3 4 5 Volgende»     » Dia Voorstelling

Im Memoriam Theo van de Ven (1924-2004)Enige dagen voordat hij op de jaarvergadering van 19 februari gehuldigd zou worden wegens zijn bijzondere verdiensten is hij overleden: Theo van de Ven.

Theo, niet alleen een bekende man in onze Heemkundige Studiekring maar ook in de wereld van het Brabantse heem en het Brabants Heem.

Vanaf het ontstaan van de Heemkundige Studiekring “De Acht Zaligheden” is Theo lid geweest, lid van een Kring waarin ook de archeologie grote aandacht kreeg omdat dit het heemkundig terrein was waarnaar de belangstelling van Theo in het bijzonder uitging; hij leefde dan ook vlak bij de grafheuvels van Toterfout. Toch is Theo meer een bezige bij geweest dan een onderzoeker: in onze kring werd hij al spoedig secretaris en later vice-voorzitter. Vanaf 1982 was hij voorzitter en later weer vice-voorzitter. Steeds een zeer, zeer actief bestuurslid die anderen wist te enthousiasmeren en aan het werk te krijgen en te houden.. Hij wilde de kring groot houden en vond het aanvankelijk jammer dat het kringgebied kleiner werd en er uit de werkgroepen nieuwe kringen ontstonden.

Ook in het grote geheel van Brabants Heem heeft Theo steeds zijn vermogens ten nutte gemaakt. Hij heeft de vele “werkkampen”, de laatste jaren “heemdagen” genoemd, mede georganiseerd tot vijftig maal toe.

De bronzen legpenning die het Stichtingsbestuur van Brabants Heem aan Theo heeft toegekend, is meer dan gewoon verdiend. Jammer dan ook, dat wij in onze eigen kring Theo niet meer de lof hebben mogen toezwaaien die hij zozeer heeft verdiend.

In onze herinnering blijven niet alleen de naam, maar vooral de daden van Theo van de Ven.

 

Kees Cornelissen - De Rosdoek 109 - maart 2004

Eigenaar/BronDe Rosdoek 109
DatumMaart 2004
Verbonden metVAN DE VEN, Theodorus Hendrikus

» Allemaal zien     «Vorige 1 2 3 4 5 Volgende»     » Dia Voorstelling