Lezing: “Piet Mondriaan” door Harrie van Schijndel

Datum: dinsdag 9 maart 2021
20:00 - 22:30

Locatie
Kempenmuseum De Acht Zaligheden


Vorig jaar was het precies honderd jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl begon. De beweging is genoemd naar het gelijknamige tijdschrift. Piet Mondriaan is een van de kunstenaars, die bij de beweging hoort. Hij woont van januari 1904 tot februari 1905 in Uden. Wat brengt hem naar Uden en wat laat hij na is het onderwerp van de lezing. In de lezing wordt veel beeldmateriaal getoond en laat het tijdbeeld van Uden zien en wat voor werk Mondriaan in Uden toen gemaakt heeft. Ook wordt een boeiend beeld gegeven van zijn familieband (achterneef) met Vincent van Gogh en de verdere ontwikkeling van zijn wereldbekende abstracte werk. Tevens komt aan de orde wat we nog van Piet Mondriaan in Uden terug vinden.

Harrie van Schijndel, oud-architect, voorzitter van de monumentencommissie in Uden, lid van  het bestuur van de Heemkundekring en bekend van zijn bouwwerken in  Uden zoals daar zijn de publieks- en bestuurlijke vleugel van het gemeentehuis, een moskee en het busstation.

Niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen 5 euro pp, maar krijgen daarvoor ook koffie en thee in de pauze. Inlichtingen bij Frans Teunis tel 515188