Brabants Erfgoed
Hier vind je de collecties van musea, archieven en heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen. Duik in het Brabantse erfgoed en ontdek: verrèk zit dè zo!
Brabants Heem
De stichting Brabants Heem overkoepelt momenteel 120 Brabantse heemkundekringen met meer dan 30.000 leden
De Wandeling TV
De Wandeling 1998-2005: wekelijks namen René Bastiaanse en cameraman Léon 400.000 kijkers mee op pad langs de mooiste plekjes van Brabant.
Geschiedenis van Bergeijk
De website GeschiedenisBergeijk biedt informatie over de geschiedenis en de cultuurhistorie van Bergeijk en de omliggende kerkdorpen Riethoven, Westerhoven, Dommelen, Borkel en Schaft en Luyksgestel.
Heemkunde Vereniging De Heerlijkheid Herlaer
De Heerlijkheid Herlaer omvatte het grondgebied van de kernen Sint-Michielsgestel, Halder en Gemonde. De Heemkundevereniging houdt zich in de ruimste zin bezig met de geschiedenis en ontwikkeling van de plaats, bevolking en het grondgebied van SM-Gestel.
Heemkunde Werkgroep Reusel
Heemkunde Werkgroep Reusel heeft als werkgebied in hoofdzaak de plaats Reusel, maar er is ook samenwerking met de bevriende heemkundekringen van de Mierden, Bladel en Arendonk.
Heemkundekring "De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten"
Heemkundekring De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten heeft als werkgebied de oude heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten. Daar is in 1963 Geldrop bij gekomen
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout. De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Oisterwijk als plaats van vestiging.
Heemkundekring Bergeijk
Middels het uitgeven van de ”Op zoek naar Vruuger”-reeks wil zij meer aandacht vragen voor haar werk en de gemeenschap stimuleren om historisch fotomateriaal en informatie "van toen tot eergisteren” met haar te delen.
Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Heemkundekring De Baronie van Cranendonck is de vereniging voor cultuur en natuur in de gemeente Cranendonck (Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk).
Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot
Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot houdt zich bezig met de geschiedenis en het culturele erfgoed van Oirschot en omgeving.
Heemkundekring De Oude Vrijheid
De Heemkundige Kring De Oude Vrijheid is in 1954 opgericht met als doel kennis te verzamelen over de historische en culturele achtergronden van Sint-Oedenrode en van de naaste omgeving van dit dorp.
Heemkundekring Den Beerschen Aard
Heemkundekring Den Beerschen Aard probeert alle aspecten van de lokale en regionale geschiedenis te achterhalen en vast te leggen en de geschiedenis van De Beerzen levend te houden, onder andere door de uitgave van het heemkundeblad "De Berse".
Heemkundekring Son en Breugel
Heemkundekring Son en Breugel heeft als doel het bevorderen van belangstelling voor de geschiedenis en ontwikkeling van de plaats, bevolking en het grondgebied van Son en Breugel.
Heemkundekring Villa Pladella
De Heemkundekring Villa Pladella houdt zich bezig met de geschiedenis en de cultuur van Bladel en Netersel.
Immaterieel Erfgoed
Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland geeft vier keer jaar het tijdschrift Immaterieel Erfgoed uit. In Immaterieel Erfgoed vind je o.a. artikelen over boeiende tradities, verslagen van belangrijke congressen.
Topotijdreis
Ben jij niet benieuwd hoe jouw dorp of stad er 200 jaar geleden uitzag? Deze website van het Kadaster maakt het mogelijk om tot 200 jaar terug te krijgen.
Zeelst Schrijft Geschiedenis
De stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis wil zoveel mogelijk gegevens uit de historie van Zeelst verzamelen en vastleggen voor de toekomst.