Brabantse Heemdagen met thema: ‘Heerlijkheid in het groen’.  

Wanneer

04/08/2023 - 05/08/2023    
All Day

Waar

Brouwerij Van De Oirsprong
Koestraat 20, Oirschot, 5688 AH

Namens het bestuur en de leden van Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oirschot’ nodig ik u van harte uit om deel te nemen aan de Brabantse Heemdagen. Deze vinden dit jaar plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus aanstaande in Oirschot met als thema: ‘Heerlijkheid in het groen’.     

De Brabantse Heemdagen kennen een lange traditie en vinden in 2023 voor de 73e keer plaats. In de 50’er jaren hadden de dagen het karakter van een archeologisch werkkamp en duurden ze bijna een hele week. Tegenwoordig duurt dit heemkundige evenement dat bedoeld is voor leden van heemkundige en historische kringen uit heel de provincie Noord-Brabant twee dagen. In deze drukke tijden zijn er overigens ook mensen voor wie zelfs dat een te groot beroep doet op hun volle agenda en die toch graag deel willen nemen aan dit unieke evenement. Vandaar dat als primeur de mogelijkheid bestaat te kiezen voor één dag oftewel ‘Brabantse heemdagen à la carte’!

De eerste dag ligt het accent vooral op de kennismaking met het cultureel erfgoed waar Oirschot zo rijk aan is terwijl op de tweede dag de deelnemers daarnaast op de fiets de natuur in trekken op zoek naar oudheidkundige punten in de omgeving. Tot besluit worden zij getrakteerd op een cultureel programma.

Bij interesse neem contact op met info@hskdeachtzaligheden.nl voor de kosten en mogelijkheden