Keukenterminologie (I) Frans-Nederlands Lexicon

    Titel Keukenterminologie (I) Frans-Nederlands Lexicon
    Omslag Cover of Keukenterminologie (I) Frans-Nederlands Lexicon book
    Content

    Voorwoord:

    Deel I van Keukenterminologie bevat de Franse benamingen van ruim 700 bewerkingen en handelingen in de keuken, elk met de overeenkomstige term in het Nederlands, waarvan vele voorzien van een toelichting en een of meer praktijkvoorbeelden met vertaling. De lijst kwam tot stand dank zij jarenlange samenwerking van deskundigen, verenigd in de taalcommissie van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie.
    Het boekje bevat tevens een klapper om het opzoeken Nederlands-Frans te vergemakkelijken.
    Gaandeweg zal de Franse terminologie haar monopolie-positie in het keuken onderricht verliezen naarmate gelijkwaardige omschrijvingen in de eigen taal vanuit de hotelscholen terrein gaan winnen.
    Een uitgebreide inleiding biedt een schat aan gegevens over de voorgeschiedenis en het ontstaan van de lijst, alsmede over de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie.

    Inhoud:

    • De taalcommissie van de A.S.G. door J. Collen.
    • Bibliografie.
    • Strategie van de taalcommissie.
    • Inleiding door Dr. R. Haeseryn.
    • Frans-Nederlandse lexicon.
    • Klapper Nederlands-Frans.
    • Wat is de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie?

    Uitgever Academie voor de Streekgebonden Gastronomie V.Z.W., 's-Gravenwezel (B)
    Jaar 1997
    Aantal pagina's 94
    Rubriek Algemeen, Cultuurgeschiedenis, Media, en Taal en letterkunde
    Periode 20ste Eeuw 2de helft - 1950 tot 2000
    Regio België Overig, Nederland Overig, en Overig Europa
    Locatie 02-6