Brabants Heem – Viering 75-jarig bestaan

Het is opnieuw een feestjaar, in dit artikel vieren we het 75-jarig bestaan van Stichting Brabants Heem, een organisatie die heemkundekringen in Brabant verenigt. Om dit te vieren werd er een feestelijk bijeenkomst georganiseerd in De Heuvel in Alphen op 9 februari. Dat gebeurde, exact op de dag, 75 jaar na de oprichtingsbijeenkomst in Tilburg.

Na een welkomstwoord werd de geschiedenis van Stichting Brabants Heem verteld door voorzitter Henk Hellegers. Ook werd door Jan van Eijk de persoon achter pastoor Willem Binck geschetst die uiteindelijk met een enorme inzet ervoor zorgde dat Brabants Heem werd opgericht in 1947.  

De bijeenkomst had een ingetogen karakter, vanwege de corona-beperkingen was het aantal genodigden beperkt. Een aantal kringen vieren met Brabants Heem ook hun 75-jarig bestaan, waaronder onze eigen kring. Hiervoor kregen wij en de kringen uit Etten-Leur, Onsenoort Nieuwkuijk e.o., Hilvarenbeek, De Kleine Meijerij Oisterwijk e.o., Kommanderij Gemert(afwezig vanwege coronabesmettingen) en de kring Boxtel een special onderscheiding uitgereikt. Een foto hiervan is te zien in dit artikel. 

Andere foto’s zijn ook te vinden op de website van Brabants Heem te vinden via deze link.

 

Via deze weg willen wij opnieuw Brabants Heem bedanken voor de uitreiking, en wensen we Brabants Heem succes met het behalen van het volgende jubileum.

Foto rechts: onze voorzitter Frans Teunis krijgt het beeldje overhandigd.