Bezoek Heemkundige Kring “De Vyer Heertganghen” Goirle aan Eersel

In het voorjaar kregen wij van onze collega’s van de kring Goirle het verzoek een dagje uit voor hen samen te stellen. De jaarlijkse excursie had daar al jarenlang niet meer plaatsgevonden en om dat gemis weer nieuw leven in te blazen kennen ze daar nu een jaarlijks bezoek aan een van de heemkundekringen van Brabant. Dit jaar zouden wij de 2de in de rij worden.

Tja, een hele dag vullen door de kring leek ons toch wel wat veel, maar toen we hoorden dat gezelligheid ook een grote rol moet spelen was een programma al snel gereed. 27 Oktober 2013.

Ontvangst bij de Bengel op de markt met koffie en gebak, aansluitend een rondleiding over de markt met de VVV gidsen en afsluitend een goede maaltijd bij “Lunch and more” op de markt. ’s-Middags ontvangst en rondleiding op museum en museumkamer en zo rond de klok van vier was men wel wat gaar van alle informaties en werd de terugreis naar Goirle aanvaard.

Diezelfde dag kregen we al een mailbericht van de volgende strekking:

“Graag willen we onze tevredenheid en dank aan jou (ft) overbrengen voor de prachtige dag die wij met onze heemmedewerkers hebben gehad.

De mooie herfstdag en het Eersel’s sfeertje lokte bij menig deelnemer de opmerking uit: wat is Eersel toch een mooi plaatsje. Over de Bengel en de rondleiding niets dan lof en men was zeer te spreken over Lunch and More met de opmerking: Geweldige lunch en keurig verzorgd. Heem en museumtuin zijn een juweeltje en voor ons een voorbeeld bij het herinrichten van onze tuin. Het is dus goed om ook elders “in de keuken” te kijken.”

Aldus Bernard Robben en René Zebregs van de HK De Vyer Heertganghen Goirle.

Bijgaand nog een sfeerfoto van onze voorzitter met enkele leden van HK Goirle.

Frans Teunis

 

Heemuistapje Eersel en Toon op't heem 063