Bladelse Zuil voor de heer L.T. Brok uit Hoogeloon

L.T. Brok, websiteWeer een belangrijke onderscheiding voor een prominent lid van onze heemkundekring en wel voor onze Leo Brok uit Hoogeloon.

We citeren uit het Eindhovens Dagblad .

Leo heeft uit handen van burgemeester Boy Swachten de “Blaalse Zuil” ontvangen. Deze gemeentelijke onderscheiding kreeg Leo voor zijn verdiensten voor de Hoogeloonse gemeenschap. Hij nam deze week afscheid als voorzitter van Stichting ’t Loons Heem.

Leo nam in 1984 het initiatief tot de oprichting van het Comité Verfraaiing Valensplein waaruit ’t Loons Heem is voortgekomen en waarvan hij vanaf het begin voorzitter is geweest . Hij nam initiatieven tot het realiseren van oorlogsgedenkstenen, de gevelverlichting van de St Pancatiuskerk, het boek “Hoogeloon in het jaar 2000” en de reconstructie van de Kaboutersberg. Maar we zijn er nog niet.

Leo was ook de initiator van het Koning Kyrië-wandelpad, de haalbaarheidsstudie inzake de Romeinse Villa, het renoveren van de bunker op de Landschotse Heide, was 10 jaar voorzitter van het dorpsblaadje ’t Hoogeloontje en 14 jaar voorzitter van Comité 4 Mei Hoogeloon. Als bestuurder blijft hij actief in dit laatste Comité.

Wij feliciteren Leo en betrekken daarin nadrukkelijk ook zijn vrouw want zonder haar steun had Leo wellicht zijn initiatieven moeten inperken.

Klik hier voor een uitgebreid artikel op de website van de Gemeente Bladel.

Frans Teunis, voorzitter heemkundekring