Geslaagde fietstocht 30 juni 2012

Tegen de klok van enen ’s-middags kon de tocht, uitgezet door Harrie Jenniskens, met een 10-tal deelnemers vertrekken en dat was meteen maar enkele meters. Harrie ging met ons naar een bord langs de Kerk van Oerle waar, aan de hand van plattegronden een gehele geschiedenis over Oerle, haar kerk, dingbank en de bijzonderheden die we onderweg zouden gaan zien, uiteen werd gezet.

Het voert te ver een letterlijk verslag te geven van de tocht, maar Harrie had zich goed voorbereid en was nog eens diepgaand in de boeken en geschriften gedoken van zijn uitgebreide bibliotheek.

Zij, die niet hebben deelgenomen hebben een groot brok geschiedenis gemist waarbij de volgende aspecten ruim de aandacht kregen zoals:

Archeologie, cultuur-historie, landschapkennis, architectuur, bouwkundekennis, dorpsgeschiedenis, kerkelijke geschiedenis, politiek, verkeer, flora en fauna enz.

En dit allemaal bij gelegenheid van het fietsen in een echt zomerse ambiance, zodat het pilsje tijdens de pauze een welkome aanvulling betekende op de geestelijke dorst die werd gelest.

Van Oerle zijn we via Wintelre, Oostelbeers en Middelbeers naar Vessem gereden alwaar de tocht werd ontbonden.

Alle deelnemers waren unaniem vol lof en zouden de fietstocht wel enkele keren per jaar willen ondergaan. Juist vanwege de grote inhoud van de tocht zouden veel meer deelnemers moeten inschrijven.

Harrie heb ik bedankt en voorzien van een enkele fles wijn voor de winteravond en hoop nog jaren van zijn kennis en kunde gebruik te kunnen maken voor onze kring en laat voor de rest de foto’s maar voor zich spreken.

Frans Teunis