25 jaar Sprookjeswonderland Enkhuizen: ‘Van krukje tot kasteel’

Titel 25 jaar Sprookjeswonderland Enkhuizen: ‘Van krukje tot kasteel’
Omslag Cover of 25 jaar Sprookjeswonderland Enkhuizen: ‘Van krukje tot kasteel’ book
Content

Dit boekje, uitgegeven bij het 25 jarig bestaan , beschrijft de ontwikkelingsgeschiedenis van “Sprookjeswonderland Enkhuizen”.

Uit het nawoord:

Er zijn mensen die op een middag, een avond kan ook, opeens een fantastisch idee hebben.

De man bijvoorbeeld, die de dop uitvond waarmee het restant wijn in een halfvolle fles vacuüm wordt afgesloten, heeft er, naar men zegt, veel geld aan verdiend en dankbare wijndrinkers tot zijn vrienden gemaakt.

En de man die het idee van de witte en gekleurde partytenten uitwerkte kan rekenen op de sympathie van mensen die wél de zon willen zien, maar liever niet de warmte op hun bolletjes voelen.

Ook een fijne inval kreeg de man, die, het zal heel lang geleden gebeurd zijn, een plak afhakte van een omgevallen boomstam en dacht: ik zet het rechtop en duw er tegen… Was dat de uitvinding van het wiel? Zo kunnen geweldige plannen geboren worden.

Maar het kan ook anders gaan. Het begin van iets groots door een simpele, kleine gebeurtenis. Zoals in het sprookje ‘Van krukje tot kasteel” gebeurde, door het tekenen van een kaboutertje…

Hoe dat gebeurde leest, en ziet u, in dit boek…

Dit is de vertelling van 25 jaar Sprookjeswonderland, een vertelling die klinkt als een sprookje, maar geen sprookje is. Op de eerste bladzijde staat … het begin van iets groots door een simpele, kleine gebeurtenis, het schilderen van een kaboutertje op een krukje…

Zelfs in de meest fantasievolle droom uit die tijd heeft Wim de Vries geen beelden gezien van dit geheel: een sfeervol park met tevreden kabouters, dieren die ruimte hebben en een liefdevolle verzorging, bloeiende en groeiende bloemen en planten, veel speelgelegenheid voor zijn vriendjes en vriendinnetjes, een gezellig restaurant en een echt kasteel.

Het is geen droom die is uitgekomen. Sprookjeswonderland is verwezenlijkt door een ideaal te koesteren, durf te hebben en vooral veel werken.

Dit jaar komen ongeveer 175.000 bezoekers naar het park om van alles te zien en te beleven is te genieten.

En dat is wat het gezin de Vries tot tevreden en blije mensen maakt.

Auteur Anke de Graaf
Jaar 1998
Aantal pagina's 80
Rubriek Economische en sociale geschiedenis
Periode 20ste Eeuw 2de helft - 1950 tot 2000 en 21ste Eeuw - 2000 tot heden
Regio Nederland Overig
Plaatsnaam Enkhuizen
Locatie 06-3