Titel | Academie voor de Streekgeboden Gastronomie: Een Haspengouws receptenboek uit de 18de eeuw. |
---|---|
Omslag | |
Content | Uitgegeven als: Academie voor de Streekgebonden Gastronomie: Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen no 73 (jg 2001 nr 1) Beneluxperiodiek voor voedingsgeschiedenis, streekgastronomie en toerisme. Inleiding, de handschriften: herkomst en datering. In 1984 stelde A. Van Bockyck het Provinciaal Archief- en Documentatiecentrum in de gelegenheid om twee 18de-eeuwse schriftjes uit familiebezit te fotokopiëren. Beide waren ongeveer 20×15.5 cm. groot. Na zijn overlijden op 4 december 1989 bleken de originelen verdwenen. In de loop der jaren groeide de idee om de recepten uit beide handschriften te publiceren. Zij leveren immers boeiende informatie over het culinaire en volkskundige erfgoed van het prinsbisdom Luik. Inhoudsopgave: Voorwoord
|
Reeksnaam | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
Auteur | R. van Laere |
Uitgever | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
Jaar | 2001 |
Aantal pagina's | 126 |
Rubriek | Cultuurgeschiedenis, Economische en sociale geschiedenis, Landbouw, veeteelt, jacht en visserij, en Volkskunde |
Regio | België Overig en De Kempen (B) |
Locatie | 02-6 |