| Titel | Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen no 63 |
|---|---|
| Omslag | ![]() |
| Content | Periodiek voor voedingsgeschiedenis, streekgastronomie en toerisme; juli 1998. Redactioneel: Streekgebonden gastronomie wordt nogal eens afgeschilderd als een ludieke anekdote van het voedingsgebeuren. Doch deze mening verandert nogal vlug wanneer een restaurateur of producent zoekt naar nieuwe bronnen van inspiratie als hij blijft steken (ook financieel) bij z’n klassieke kaart. Een bijkomende lokale toets geeft dan een reliëf, een differentiatie ten overstaande van z’n collega’s. ook in de wereld van het toerisme beseft men meer en meer dat de bezoekers meer willen dan enkel “kerken en kastelen”. De moderne toerist gaat inderdaad meer en meer bewuster op zoek naar een naar een andere belevingswereld die hij als een totaalbeeld wil beleven, inclusief de volkscultuur. Hiervan is de streekgebonden gastronomie een integrerend deel van. Daarom is het nodig dat we ook dit deel van ons cultuurpatrimonium op een levendige manier in stand moeten houden. Inhoud:
|
| Reeksnaam | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
| Auteur | Eindred. Frank Ingelaere |
| Uitgever | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
| Jaar | 1998 |
| Aantal pagina's | 104 |
| Rubriek | Cultuurgeschiedenis, Economische en sociale geschiedenis, Landbouw, veeteelt, jacht en visserij, en Nijverheid en industrie |
| Periode | 20ste Eeuw 2de helft - 1950 tot 2000 |
| Regio | België Overig en De Kempen (B) |
| Locatie | 02-6 |
