Titel | Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen no. 64 |
---|---|
Omslag | |
Content | Periodiek voor voedingsgeschiedenis, streekgastronomie en toerisme; Oktober 1998 Redactioneel: Dr. Paul Van den Bon, die nog in 1990 aan de basis lag van de ASG-studie “Zuring beschreven” wees ons erop dat een paar jaar geleden enkele Franse top-koks een lans braken voor “Le Cuisine du Terroir”. Nu nog vindt hij tegen dit pleidooi regelmatig reacties van journalisten die dit een beetje zien als een aanval op de vrijheid van de kok. Ze denken dat de aanhangers van de streekkeuken het experimentele uit de keuken willen bannen, in zoverre dit uitheems zou zijn. Inhoud:
|
Reeksnaam | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
Uitgever | Academie voor de streekgebonden gastronomie |
Jaar | 1998 |
Aantal pagina's | 96 |
Rubriek | Cultuurgeschiedenis, Economische en sociale geschiedenis, Sociale groepen en groeperingen, en Volkskunde |
Periode | 20ste Eeuw 2de helft - 1950 tot 2000 |
Regio | België Overig en De Kempen (B) |
Locatie | 02-6 |