Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen nr. 74

Titel Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen nr. 74
Omslag Cover of Academie voor de streekgebonden gastronomie: Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen nr. 74 book
Content

Uitgegeven als nummer 74 van het Mededelingenblad en Verzamelde Opstellen; Periodiek voor voedingsgeschiedenis, streekgastronomie en toerisme. (19de jaargang, nr. 2)

Redactioneel:

Jan Lambin z’n belangstelling voor de heemkunde en inzonder betreffende de eetcultuur, kon hij zo op z’n eigen manier uitstralen dat je al vlug overtuigd raakte van de waarde om dit deel van ons cultuurpatrimonium te bewaren. Naast vele van z’n trouwe luisteraars, medewerkers en A.S.G.-leden mag ik me gelukkig achten om hiertoe te behoren. Zijn vrank-voor-uitkomen steunend op z’n eigen taalvaardigheid en geestigheid vormde dikwijls een geduchte opponent voor diegenen die enkel oog hadden voor het buitenland, het exotisme, de dure prijzen als synoniem voor kwaliteit, …. of voor die voedingsproducenten die alleen maar het woord omzet en geld kennen.

Inhoud:

  • Redactioneel.
  • In Memoriam
  • Enkele beschouwingen over de evolutie van onze voeding op het einde van de 20ste eeuw
  • Van het functionele in de molen tot paling op het bord te Sint Amands a/d Schelde
  • De garnaalvisserstraditie te Oostduinkerke als uitgangspunt voor de A.S.G.-toerismeprijs Jan Lambin.
  • Zuur in de voeding kan gezond zijn.
  • De pladijs – Vis van het jaar 2001
  • Hagelandse wijn als streekgebonden kwaliteitsproduct
  • Oude en nieuwe maten in recepturen
  • Bedreigde Britse erwt in de tegenaanval
  • Publiciteit
  • Colofon
Reeksnaam Academie voor de streekgebonden gastronomie
Auteur Paul Hendriks
Uitgever Academie voor de streekgebonden gastronomie
Jaar 2001
Aantal pagina's 86
Rubriek Cultuurgeschiedenis, Economische en sociale geschiedenis, Landbouw, veeteelt, jacht en visserij, en Nijverheid en industrie
Periode 21ste Eeuw - 2000 tot heden
Regio België Overig en De Kempen (B)
Locatie 03-6