MONUMENTEN: IMS adresboek 2000/2001

Titel MONUMENTEN: IMS adresboek 2000/2001
Omslag Cover of MONUMENTEN: IMS adresboek 2000/2001 book
Content

Voorwoord:

Voor u ligt het IMS Adresboek monumenten 2000/2001. Hierin treft u waardevolle informatie en contacten aan, die u van pas kunnen komen bij de realisatie van uw projecten.
De bedrijven die in deze uitgave vermeld staan hebben betaald voor hun opname. Hiermede geven zij aan graag voor u aan het werk te gaan.

Inleiding over monumenten:

Wanneer we het over monumenten hebben dan denken we in eerste instantie al snel aan oude gebouwen zoals kerken, kastelen en molens`. In de praktijk valt er natuurlijk veel meer onder deze noemer. En dan hebben we het niet alleen over de oude grachtenpanden in Amsterdam of Utrecht, maar ook over huizen bruggen, wegen, bomen en pleinen elders in het land. Voorwaarde voor monumenten is dat ze minstens vijftig jaar oud zijn, van belang zijn vanwege hun schoonheid of een wetenschappelijke of cultuurhistorische betekenis hebben. Een inleiding.
Als we de monumentenwet uit 1988 erop naslaan dan zijn er in ons land 2 categorieën monumenten: de archeologische monumenten en de stads- en dorpsgezichten. Het begrip ‘monument’ beperkt zich niet alleen tot gebouwen want ook een stadsbrug, een oude boom in het centrum van het dorp of een kerkplein kan tot monument worden aangewezen. Ze moeten alleen wel minstens vijftig jaar oud zijn. Andere toetsingscriteria zijn de schoonheid en de wetenschappelijke of cultuurhistorische betekenis.

Inhoud:

  • Inleiding over monumenten.
  • De gemeentelijke bouwhistoricus.
  • De Stijlkamer, een ware metamorfose.
  • 2003 Jaar van de Boerderij
  • Restauratieproject in de prijzen.
  • Sint Willibrorduskerk in de steigers.
  • Het tweede leven van de molen.
  • Advertenties van deelnemers gerubriceerd per provincie.

Uitgever Inter Media Support
Jaar 2000
Aantal pagina's 132
Rubriek Gebouwen en architectuur, Media, en Sociale groepen en groeperingen
Regio Nederland Overig
Locatie 02-6