Koninklijke onderscheiding voor Frans Teunis

Burgemeester Anja Thijs-Rademakers heeft tijdens de Lintjesregen op vrijdag 25 april 2014 vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Onder wie aan de voorzitter van onze kring, de heer Frans Teunis. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Teunis zet zich al geruime tijd in als vrijwilliger, met name op het gebied van cultuur. Zo is hij penningmeester van de stichting Mariakapel, lid van de monumentencommissie van de gemeente Eersel en voorzitter van het bestuur van de heemkundekring De Acht Zaligheden.

Binnen de heemkundekring leidt en organiseert hij lezingen en excursies en bezoekt hij vergaderingen van de Raad van Aangesloten Heemkundekringen. Ook onderhoudt hij nauw contact met de stichting Brabants Heem en Erfgoed Brabant. De heer Teunis is leider van het werkkamp van Brabants Heem.

In het verleden was hij vrijwilliger bij de lokale kerststal en medeoprichter en bestuurslid van de VVV Eersel. Naast zijn activiteiten op het gebied van cultuur is de heer Teunis ook op muzikaal gebied actief. Zo is hij repetitor bij zangvereniging Con Amore et Anima en tweede organist bij herenkoor Gaudeamus.