Koninklijke onderscheiding voor Harrie Grielen

Lid-in-de-orde-van-Oranje-NassauBurgemeester Anja Thijs-Rademakers heeft tijdens de Lintjesregen op vrijdag 24 april 2015 een Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan ons gewaardeerd lid Harrie Grielen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer H.A.A.C.M. (Harrie) Grielen (77)
De heer Grielen biedt een bijzonder bijdrage aan het culturele leven in Eersel. Op dit moment is hij voor  heemkundekring De Acht Zaligheden actief als hoofdredacteur en redacteur van het driemaandelijks tijdschrift de Rosdoek. Verder is hij lid van de commissie naamkunde en kadasterkaart 1832 van Heemkundige studiekring de Acht Zaligheden. In het verleden heeft hij zijn bijdrage geleverd als bestuurslid van Brabants Heem, waarbij communicatie tussen heemkundekringen een speerpunt was.

 

Deze gedenkwaardige vrijdag zal in het geheugen van onze redacteur van de Rosdoek, lid van de werkgroep kadastrale kaart 1832, lid van de kring enz. enz. onuitwisbaar blijven toen onze Cees Cornelissen in samenwerking met Frans Teunis met een list Harrie Grielen het gemeentehuis wist in te loodsen. Zoals Frans Teunis met een afspraak bij  wethouder Chris Tönissen nietsvermoedend in het gemeentehuis arriveerde; zo ook Harrie Grielen met nagenoeg dezelfde list.

Met de hierbij geplaatste foto’s geven wij een korte impressie van zijn verwonderd binnentreden in de raadszaal tot en met de decoratie en felicitaties.

Zo zie je maar weer dat één dag voor koningsdag uitgenodigd worden op het gemeentehuis, bij menigeen toch niet de conclusie ontstaat, dat hij of zij wel eens lintje uitgereikt zou kunnen krijgen.

Het verzinnen van de list behoort bij het spel en als die dan slaagt is dat voor alle betrokkenen een feest. Daar hoort ook het leugenspel bij dat de echtgenote moet opvoeren om de kandidaat nietsvermoedend naar de betreffende dag te kunnen geleiden. Harrie heeft het lintje verdiend; daar is geen verdere discussie over mogelijk.

Frans Teunis