Lezing: “Eersel, een halve eeuw geleden” door Winfried Thijssen

Datum: dinsdag 9 januari 2018
20:00 - 22:30

Locatie
Kempenmuseum De Acht Zaligheden


Winfried neemt u mee op een wandeling door het Eersel van 50 jaar geleden. Het dorp waar hij zijn hele jeugd heeft doorgebracht. Wat is daar nou over te vertellen zult u denken. Nou, als hij door de kern van het dorp wandelt en met name het gebied begrenst door de straten Dijk, Nieuwstraat, Willibrorduslaan alsook de Markt en zijn omgeving en daarover vertelt kunt u menigmaal zeggen: “O ja, dat weet ik nog wel of was er dat ook; ik kan me dat niet herinneren”.

Weet u bijvoorbeeld hoeveel bankgebouwen er in de kern van Eersel hebben gestaan en hoeveel er u nog staan? Of hoeveel politiebureaus of gemeentehuizen? Dat komt allemaal aan bod met behulp van foto’s vanuit de huidige situatie en de situatie van een halve eeuw geleden. Deze foto’s zullen de veranderingen in het dorp zichtbaar maken. Soms zijn er slechts subtiele verschillen waarneembaar, maar er hebben zich ook grote veranderingen voorgedaan in het dorp. Veranderingen kunnen zo snel gaan dat een foto van een jaar geleden inmiddels niet meer de actuele situatie weergeeft.

Beelden gaan vergezeld van persoonlijke herinneringen van een kleine halve eeuw geleden.

Winfried Thijssen is actief lid en bestuurslid van de heemkundekring.

Niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen 5 euro pp, maar krijgen daarvoor ook koffie en thee in de pauze. Inlichtingen bij Frans Teunis tel 515188