Brabantse Kempen Festival 2013

de brabantse kempenSamen leven, samen werken, samen genieten…in De Brabantse Kempen. Dat is het motto van het Brabantse Kempen Festival. Dit festival wordt op zondag 30 juni 2013 van 11.00-17.00 uur georganiseerd op de historische Markt van Eersel. Bezoekers kunnen hier proeven van het beste wat De Brabantse Kempen te bieden heeft. Met streekhapjes en –drankjes en ondernemers met een bijzonder verhaal. Platteland, onderwijs, zorg, industrie…. de bedrijven en organisaties uit de regio zijn breed vertegenwoordigd. Daarnaast is er volop kindervermaak, kunst & cultuur en optredens van streekartiesten.

Rondreizend evenement

Het Brabantse Kempen Festival (voorheen Kempisch Streekfestival) strijkt ieder jaar neer op een andere locatie in de Brabantse Kempen. Reusel, Hilvarenbeek en Oirschot gingen Eersel reeds voor. Hierdoor wordt steeds een nieuw publiek aangesproken dat geniet van lokale ondernemers en activiteiten. Deze aanpak houdt het concept verrassend.

Heemkundige Studiekring De Acht Zaligheden zal ook actief aanwezig zijn tijdens dit evenement. Samen met streekmuseum De Acht Zaligheden zullen we een kraam bemannen. Wij zullen als activiteit live-stamboomonderzoek aanbieden. Tevens hebben we voor de kinderen een kleur/werkplaat waarmee ze hun eigen stamboom kunnen maken. Natuurlijk zullen we de activiteiten van onze kring promoten met allerlei materialen en folders. Wij hopen u ook te kunnen begroeten op 30 juni aanstaande.

brabantse kempen festival