Op zoek naar uw voorouders???

Steeds meer mensen blijken geïnteresseerd te zijn in hun voorouders. Het aantal genealogische onderzoeken is vooral door de komst van het Internet explosief gestegen. Mensen willen graag weten waar woonden mijn voorouders? Wat deden ze? Hoe verdienden ze hun kost? Hoe komt onze familie aan haar naam? Allemaal vragen waar we met een beetje speuren meestal een antwoord op kunnen vinden.

Er is echter een gevaar dat U al speurende besmet raakt met het genealogievirus en dat U voor U het weet er een nieuwe hobby bij heeft. In de praktijk blijkt namelijk het speuren in ons verleden een zeer boeiende aangelegenheid te zijn.

Maar hoe moet ik dat doen? Wie helpt mij? Hoe moet ik dat aanpakken?

Heemkundige Studiekring “De Acht Zaligheden” in Eersel kan U helpen. Zij opent de komende maanden op maandagmiddag haar deuren en biedt U aan U te helpen een goede start te maken c.q. een vastgelopen onderzoek weer vlot te trekken.

Op maandagmiddag is er in de maanden april, mei en juni van 14.00 – 16.00 uur deskundige hulp aanwezig in de Heemkamer. De heemkamer is gevestigd in het streekmuseum aan de Kapelweg. Hier zullen leden van de heemkundige studiekring beschikbaar zijn om U gratis te helpen met uw onderzoek en U de weg te wijzen in de talloze bronnen van informatie die er bestaan zoals de burgerlijke stand, de kerkarchieven met haar doop, trouw en begraafboeken, de notariële archieven, de volkstellingen, enz. enz. en zeker niet te vergeten het internet.

Wilt u vooraf nog iets meer informatie dan kunt U altijd bellen met Evert Lavrijsen tel 0497-843909 of kijken op de website www.hskdeachtzaligheden.nl